top of page

OVER MIJ

Le Corps Vital
Oftewel - het vitale lichaam. Dit begrip omvat alles van wie jij bent en wat belangrijk voor je is. Waar jij aandacht voor hebt, voor jezelf en voor anderen. Le Corps Vital gaat niet alleen over de fysieke laag, maar is diepgaander op alle lagen - emotioneel, psychisch, energetisch - en is bovenal compleet.
By Nathalie Blom
Voor mij is het ervaren van vitaliteit door middel van beweging heel essentieel in mijn leven. Door allerlei mooie opleidingen, cursussen, levenservaringen gedurende mijn leven tot nu is dat voor mij de ‘rode draad’. Mensen activeren, enthousiasmeren en in beweging laten komen heb ik altijd belangrijk en fijn gevonden. Uiteindelijk kom ik in beweging op fysiek vlak maar heb ik me altijd gerealiseerd dat dit doorwerkt op alle lagen. Dat ik dit ook aan anderen kan geven, geeft mijn kwaliteit een gevoel van diepe voldoening wat energie geeft – ontvangt in balans en dankbaarheid.
Achtergrond
Ik ben bijna 10 jaar beroepsmilitair geweest bij de luchtmacht, van 1998 tot 2008 en houd ervan altijd in beweging te zijn. In 2011 ben ik, tijdens mijn fulltime baan als manager, gestart met de 3,5  jarige opleiding voor therapeut Integrale Lichaamsmassage. Hiernaast volgde ik de opleiding tot allround sportief wandeltrainer bij het CIOS. In deze periode ging ik voor het eerst 1 keer per week - later 2 x per week - naar een Prana Flow Yoga les. Dat is een yogales gericht op adem, levensenergie, houding en beweging. Na de eerste keer heb ik al het gevoel dat ik op een andere manier, dan ik gewend ben, thuis kom in mijn lichaam. Ik voel meer op allerlei manieren, ervaar wat innerlijke rust mag zijn en ik mag ‘verzachten’. O.a. hierdoor ben ik meerdere yoga opleidingen, de opleiding tot natuurcoach en de post-HBO opleiding tot Leefstijl-&Vitaliteitscoach.
Defensie en Yoga
Er is een Yoga Netwerk Defensie, waar ik deel van uitmaak. Veel militairen en burgers werkzaam bij Defensie komen naar de aangeboden yogalessen. Er zijn vele vormen te volgen, zoals Hatha, Dru, Ashtanga, Vinyasa en Poweryoga. Binnen zo’n groot bedrijf waar vooral mannen werkzaam zijn en een bepaalde cultuur en energie aanwezig is. Waar het voor veel militairen nog een ‘drempel’ is om naar yoga te gaan, is het voor veel andere militairen al jaren ‘gewoon’ om een yogales te volgen. 
bottom of page