top of page

Sportief

Wandelen

Sportief wandelen of Wandelbootcamp
Personal training voor jou op maat gemaakt. Ongeacht leeftijd, gezond gewicht, overgewicht of obesitas, andere lichamelijke of mentale beperkingen of gebrek aan conditie omdat je wellicht nauwelijks of nog nooit gesport hebt, gaan we wandelen met een vrije armbeweging in eigen en opbouwend stevig tempo.
 
Sportief wandelen
Tijdens de training worden intervaloefeningen, losmaak-, rek- en krachtoefeningen voor de spieren en gewrichten, aanleren van een juiste wandeltechniek en algehele conditieverbetering. Alles passend op wat jij graag wilt of aankunt met jouw lichaam. De training voor het sportief wandelen kan aangepast worden op iedereen qua niveau en geeft een extra boost energie tijdens het wandelen.

Wandelbootcamp
Er wordt bij wandelbootcamp voldoende variatie in de oefeningen geboden. Met allerlei attributen, zoals bijvoorbeeld de natuurlijke middelen zoals boomstammen of een bankje in het bos of andere materialen wordt er getraind. Er is een basisconditie benodigd om de wandelbootcamp vol te kunnen houden. Dit kan altijd opgebouwd worden met een aantal keren sportief wandelen, afhankelijk van jouw gezondheid. Dit kan in de vorm van een cyclus die we samen kunnen afstemmen, zodat voldoende trainingen ruimte bieden voor techniek aanleren en verschillende spiergroepen gebruikt worden. In overleg kan de planning gemaakt worden en een eventueel schema als richtlijn om zo vaak mogelijk en minimaal (2-) wekelijks in beweging te zijn.

Jouw innerlijk bewustzijn en omgevingsbewustzijn, tijdens het buiten zijn, in het bos of in het park, ervaren kan een enorme ontspanning geven en een extra dimensie tijdens de wandeltraining in het bos.
bottom of page