top of page

Massage

Aanraking door middel van geraakt worden
Voor mij is masseren iets dat als vanzelf gaat. Ik geloof ook dat iedereen het kan. Waar het voor mij vooral om gaat is de aanraking met aandacht. Door volledig met aandacht bij de persoon te zijn geef ik dan die aanraking op die plek die hij-/zij nodig heeft.
 
Wat is integrale lichaamsmassage?
Een integrale lichaamsmassage betekent niet meer dan de compleetheid in de aanraking op alle lagen. Integraal betekent voltallig en het geheel, waardoor jouw lichaam op alle lagen aangeraakt en geraakt mag worden. Dat is voor mij de fysieke laag, de mentale- of psychische laag, de emotionele laag en de spirituele laag.
 

Meer over de effecten van massage op de verschillende lagen:

 
Bloedcirculatie, lymfesysteem en spijsvertering
Een massage heeft een bijzonder positief effect op stimuleren van en het in beweging houden van zowel de bloedcirculatie als het lymfesysteem. Een mens heeft meer lymfevocht dan bloed in het lichaam. Lymfen kunnen alleen circuleren door beweging of buikademhaling. Nog een andere manier is dat lymfen en bloedcirculatie geprikkeld worden om door te gaan stromen. Massage kan je dichter bij jouw gevoel brengen. Massage kan jouw vochthuishouding in balans brengen of je spijsvertering kan op gang komen.
Energie en emoties
Bewustwording van jouw persoonlijke thema en van jouw levenskracht worden tijdens of na een massage helder voor jou. Er kunnen emoties loskomen of je voelt dat er bij jou weer energie gaat stromen. Alles staat in verbinding met elkaar, gericht op een moment van innerlijke rust. Soms is ‘los-laten’ zo’n lastig begrip, voor mij is het ‘toe-laten’ in ieder geval een eerste stap in het mogen ontvangen en ontvankelijk zijn voor wat er komt.
 
Versoepeling gewrichten en lichaam
De massage kan behalve ontspannend ook dieper werken door middel van diverse massagetechnieken inclusief acupressuur. Afhankelijk van jouw behoefte of klacht wordt met druk met de duimen, vingers, onderarmen gewerkt. Verschillende drukpunten (op de meridianen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde) worden aangeraakt om de doorstroming te beïnvloeden in jouw lichaam. Mobiliseren en roteren van lichaamsdelen kan de soepelheid in jouw lichaam en je gewrichten versoepelen bevorderen.
 
Ook bij een massage puur en alleen voor de ontspanning om jou zelf daarna vitaal te mogen voelen, zijn er verschillende massage technieken voor jou en jouw lichaam toe te passen.
Bloedcirculatie
Energie
Versoepeling
bottom of page